Wednesday, April 28, 2010

Ade Ape d PM mall??

PM mall .. pernah tak korang dengar istilah ni ? hehe . ni kgkawan aku pnye idea la ni . actually pm mall ni pasar malam la . dah jadi kebiasaan aku dan roomates aku kuar tiap-tiap minggu pada hari selasa ke pasar malam ni . tak kirelah hujan ,ke panas ke , kami tetap nak keluar jugak ."hendak seribu daya , tak hendak seribu dalih " .hihi . and dah boleh kate pasar malam tu tak sah kalau tak dipenuhi dgn warga-warga UIA . tak kire la dari pangkat students , kakak-kakak cafe , and sampailah abang-abang technician .

kalau difikirkan balik , takde la yang best sangat pon kat pasar malam ni . just kiteorang mengambil kesempatan yang ada ni untuk keluar berpoya-poya kejap . haha . jangan salah faham dgn istilah berpoya-poya ni . kiteorang selalunya takde la beli ape pon kat pm mall ni . just prgi lepak2 kat kopitiam ataupon mapley tak pon shopping kat jaya one . aha . kadang-kadang tu nak jugek tukar selera . ye tak ?

ade jugak budak UIA yang menjadikan kesempatan ini untuk berdating . haaa !! ini mmg tak sah . bak kate orang . "alang-alang celup pekasam , biar sampai ke pangkal lengan . alang-alang dah keluar biarlah jumpe orang kesayangan" . haha .tak payah terkejutlah kalau kite terserempak dgn sweet2 couple , berjalan-jalan bergandingan ke pasar malam .tak pon jaya one . itu mmg port popular . aha .

dan ade jugak yang keluar nak tengok-tengok and usya-usya jer . tak usya makanan , usya awek-awek cun and pakwe-pakwe handsome pon ok jugak . bak kate pepatah lagi . "sambil menyelam minum air " haha . pepon , mestilah ade yang pergi pm mall ni mmg untuk tujuan yang baik-baik . itu mmg tak disangkal dan tak dinafikan . almaklumlah , uia ni kan banyak gak budak-budak yang baik. hehe .

pepon , dalam banyak-banyak orang kat pasar malam tu , mestilah tak ketinggalan terserempak dgn kenangan lame . ahh !! parah ini . tapi tak pe . aku masih lagi dapat kawal aku pnye perasaan . hmm .

p/s: teringat pulak pasar malam kat umah aku . bez jugak .time-time free . mesti pergi pnye lah . dan jadi tugas plak untuk beli barang dapur . ahakz !!